Услуги

Какво включваме в етапите на интериорното проектиране?

Интериорен дизайн е професионална услуга, която има за цел да помогне на клиента да постигне по-добра функционалност в жилището си. Да предаде на интериора естетика чрез професионалния поглед на дизайнера, съобразявайки го с цветовите и стилови предпочитания на клиента.

Моми Студио предлага цялостен интериорен дизайн проект за жилища и обществени сгради. Проектиране на дизайн на дневни, кухненско обзавеждане, обзавеждане на бани, обзавеждане на спални.

Какво включваме при създаването на интериорен проект? 

1. Архитектурно заснемане на обекта.
— Измерване на реалните размери на помещенията, изчисляване на квадратури. 

2. План — функционално зониране с мебели на целия апартамент.
— Няколко вариантни решения
В този етап се нанасят отделните групи от мебели. Основната цел е да се открие най-доброто функционално решение на помещението като се съобрази с представите на клиента и професионализма на дизайнера. 

3. План с позициониране на местата за ВиК изводи за бани, тоалетни, мокри помещения.

4. Избор на плочки и санитария за проектиране на бани. Изготвяне на проект за баните с избраните материали.

5. План с позициониране на местата за електро изводи (контакти и ключове).

6. План с позициониране на местата за осветителни тела.
— В зависимост от силата на осветяване и насочеността светлината ни влияе по различен начин. Хубаво е помещенията да имат комбинация от различни типове светлинни източници. Правилният избор на осветителни тела е изключително важен, както за правилното осветяване на помещенията, така и за спестяването на бъдещи сметки за електричество.

7. Проектиране на кухня
— Вариантни решения 

8. Схема на ВиК и Ел. на окончателния вариант на кухнята.

9. Обзавеждане
— В тази част от проекта се избират конкретните елементи в обзавеждането. Маси, столове, мека мебели и т.н. Избора на мебели в обзавеждането е съобразен с предпочитанията на клиента и бюджета определен за реализация на интериора. Тази част от проекта се разработва успоредно с цветовото решение на интериора и дизайна на мебели.  

10. Дизайн на мебели
— За помещенията за, които дизайнера е взел решение да бъдат разработени за конкретния интериор се подават чертежи към фирмата производител. Това се налага, когато се търси най-добро решение за запълване ниши и стени (гардероби, кухни и други корпусни мебели) Бюджета, който е определен от клиента предопределя каква част от мебелите ще бъдат закупени готови и кои ще бъдат проектирани от дизайнера за конкретния интериор.

11. План с декоративни и цветови решения  и  по стени, тавани и врати.
— Целта на дизайнера в тази част от проекта, да превърне цветовите предпочитания на клиента в конкретни цветови композиции. Трябва да се съобразят с размерите и осветеността на помещенията. Консултации за избор на материали и цветови комбинации. 

12. План на настилки.
— Изчисляване на квадратурите на помещенията за закупуване на настилки.
— Избор на настилки. 

13. Визуализация.
—Триизмерно или двумерно визуализиране (чрез цветни схеми) на интериорния проект.

 

ПРИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА ВКЛЮЧВАМЕ: 

14. Авторски надзор върху изпълнението на проекта.
— Авторският надзор е важна част, за да бъде изпълнен правилно интериорния проект. Всеки майстор има свое виждане за това как трябва да бъде направено жилището. Когато всеки един от тях направи нещата „както той си знае” резултатите могат да бъдат не добри и в повечето случаи неприятни. За да се избегнат повечето проблеми от майсторски своеволия интериорният проект трябва да съдържа подробна и  ясни чертежи, спрямо които да бъде изпълняван.

15. Управление на изпълнителския процес за реализация на интериорния проект.

Студиото поема работата върху изпълнението на проекта, като така спестява от ценното време на клиентите си. Взимайки в наши ръце отговорността за качественото изпълнение. Досадното занимание с майсторите като ел. техници, бояджии, плочкаджии и т.н става наша отговорност. Също така в този етап ние поемаме и работата по уговарянето на доставката на мебели, уреди, пердета, килими и всички останали детайли нужни за обзавеждането.