Услуги

Какво включваме в етапите на интериорното проектиране?

Интериорен дизайн е професионална услуга, която има за цел да помогне на клиента да постигне по-добра функционалност в жилището си. Да предаде на интериора естетика чрез професионалния поглед на дизайнера, съобразявайки го с цветовите и стилови предпочитания на клиента.

Моми Студио предлага цялостен интериорен дизайн проект за жилища и обществени сгради. Проектиране на дизайн на дневни, кухненско обзавеждане, обзавеждане на бани, обзавеждане на спални.

Какво включваме при създаването на интериорен проект? 

1. Архитектурно заснемане на обекта.

— Измерване на реалните размери на помещенията, изчисляване на квадратури.

2. План — функционално зониране с мебели на целия апартамент.

— Няколко вариантни решения

В този етап се нанасят отделните групи от мебели в план. Основната цел е да се открие най-доброто функционално разпределение на мебелите, като се съобрази с представите на клиента и професионализма на дизайнера.

3. Разгъвки на стените на всяко помещение с проектирани и нанесени мебели по тях.

— Този етап е основен и обикновенно, отнема най-дълго време. В него се проектира дизайна на всяка мебел, която се позиционира на всяка стена към съответното помещение. Позицията на мебелите е изцяло съобразена с функционалното разпределние от етап две.

4. Проектиране на кухня.

5. Схема на Ел. и ВиК на окончателния вариант на кухнята.

6. Изготвяне на проект за баня,  тоалетна.

7. План с позициониране на местата за ВиК изводи за баня, тоалетна, мокро помещение.

8. Цветни схеми в план и разгъвки на стени за всяко помещение.

 — След проектиране на мебелите по разгъвките на стените, на същите се изготвят цветни схеми. Целта на дизайнера в тази част от проекта, да превърне цветовите предпочитания на клиента в конкретни цветови композиции. След предварително обсъждане на цветовата гама, в която предпочита клиента да се работи, дизайнера дават по един цветови вариант за всяко помещение с пълно описание и легенда за изполваните цветове.

9. План с позициониране на местата за осветителни тела и ключове.

10. План с позициониране на местата за контакти.

— В зависимост от силата на осветяване и насочеността светлината ни влияе по различен начин. Препоръчително е помещенията да имат комбинация от различни типове светлинни източници. Правилният избор на осветителни тела е изключително важен, както за правилното осветяване на помещенията, така и за спестяването на бъдещи сметки за електричество.

11. План на настилки.

— Изчисляване на квадратурите на помещенията.

12. Чертежи на мебели за производство.

— Бюджета, който е определен от клиента предопределя от какви материали ще бъдат изработени мебелите.

13. 3D визуализация

 

ПРИ ДОПЪЛНИТЕЛНО ЖЕЛАНИЕ НА КЛИЕНТА ВКЛЮЧВАМЕ: 

14. Авторски надзор върху изпълнението на проекта.
— Авторският надзор е важна част, за да бъде изпълнен правилно интериорния проект. Всеки майстор има свое виждане за това как трябва да бъде направено жилището. Когато всеки един от тях направи нещата „както той си знае” резултатите могат да бъдат не добри и в повечето случаи неприятни. За да се избегнат повечето проблеми от майсторски своеволия интериорният проект съдържа подробни и ясни чертежи, спрямо които да бъде изпълняван.

15. Управление на изпълнителския процес за реализация на интериорния проект.

Студиото може да поеме работата върху изпълнението на проекта, като така спестява от ценното време на клиентите си. Взимайки в наши ръце отговорността за качественото изпълнение. Досадното занимание с майсторите като ел. техници, бояджии, плочкаджии и т.н става наша отговорност. Също така в този етап ние поемаме и работата по уговарянето на доставката на мебели, уреди, пердета, килими и всички останали детайли нужни за обзавеждането.