Съвременен стил

02.02.2022

Съвременният стил в интериорния дизайн се определя от неговата семплота, фина изтънченост, изчистени линии, неутрални цветове и обзавеждане без орнаменти, пригодени да „показват” вътрешното пространство и да увеличат максимално усещането за откритост. За този стил на 100% важи правилото „По-малко е повече!“

В съвременния стил не се използват, флорални щампи, изявени ръбове или прекалено декоративни елементи. Фокусът в интериора пада върху цвета, пространството и формата, които правят интериора по-елегантен и свеж.
Този стил е еднакво подходящ за жилища, офис, заведения.


Ако искате да пресъздавате съвременния стил във вашия дом е важно да знаете някои от основните правила и елементи като цвят, метални акценти, текстура, настилка и осветление, които трябва да включите.

 

Цвят

Съвременният дизайн обикновено се реализира от неутрални цветове като сиво, беж, бяло и черно. Ако искате по-смел интериор можете лесно да добавите в стаята акцентен цвят в дивана или изберете малки, но ярки декоративни аксесоари, като възглавници, килими, осветителни тела или произведения на изкуството.

 

Акцент с метал

Металите като неръждаема стомана, никел и хром са много популярни в съвременния дизайн, защото придават елегантен завършек и изчистен вид. Можете много лесно да акцентирате на дома си, като заложите на кухненски уреди от неръждаема стомана, хромираните кранове в бани и кухни - също помагат за създаването на много модерен вид, както и стъклото, което се използва с голям ефект от много дизайнери на интериора в съвременен стил.

 

Текстури

Блестящ метал, матирано естествено дърво са текстурите, които най-често ще намерите в съвременния интериорен дизайн. Килимите често се използват за добавяне на топлина и цвят в една стая. Добавете няколко различни текстури: възглавница от изкуствена кожа, кадифе, лен или набор от копринени завеси ще направят интересен контраст с останалата част от интериора на дома.

 

Дървена настилка

Дървените подове са изключително добро решение, а освен това могат да добавят топлина и текстура в жилището.

 

Осветление

Това е изключително важно в съвременния интериорен дизайн, защото е от ключово значение за осветяването на дизайна на стаята. Има много възможности за осветление, които да осигурят интересни, изчистени линии, които да подчертаят съвременния ви дизайн.