Лог къщи и интериори

02.02.2022

 

Добрият интериорен дизайн притежава специфичен външен вид и атмосфера, които спомагат за създаването на усеща, че в този интериор наистина е вложено сърце и душа. Именно това отличава лог къщите, при които размера няма значение, всичко е въпрос на мащаб, детайли и дизайн.

Някои хора когато чуят за лог къщи правят предположение, че домът изцяло от дърво трябва да прилича на тъмна ловна хижа или таванско помещение в рустик стил.

Всъщност това не е така и добавянето на няколко различни конструктивни елемента в дома в лог стил е много популярно. Специфичните елементи като дървените трупи, камък и тухла се допълват взаимно. И все пак oсновния материал е дървото. Той е този който доминира и в строежа и във всички интериорни детайли.

 

Представяме ви 4 принципа при проектирането на интериорен дизайн в лог стил

  • Започнете от разпределението

Първо определете размера на пространството и разположението на прозорците по стените. След това решете как точно ще използвате пространството, подредете мебелите и оптимизирайте изгледа.

 

  • Започнете от пода към тавана

Когато избира облицовки за подове, стени и тавани, започнете с най-тъмния тон на пода и преминете към най-светлия за тавана. По този начин интериора на стаята ще бъде здраво свързан със земята и проветрив и светъл нагоре.

 

  • Осветление

Светлината е най-важният дизайнерски елемент, а това включва естествената светлина и дизайн на интериорното осветление. То е едновременно основа на помещението и аксесоар, а при лог къщите е жизненоважно да създавате онази топла и приветлива атмосфера, която е присъща на останалите домове.

 

  • Комфортът е ключов

Когато реализирате вашия интериорен дизайн в лог къщите винаги си задавайте този въпрос „Стаята достатъчно комфортна и приветлива ли е?“. Запомнете, че вие проектирате интериора за вас, а не за вашите вещи и трябва да ви бъде максимално комфортен.