Портфолио

Малка къща край морето

Дизайнер: Моми студио
Фаза на изпълнение: реализиран, обекта е заснет от фотограф Евгени Иванов
Характеристика: площ - 136 m2
Инвеститор: частно лице
Местонахождение: гр. Варна

Историята на проекта ни „Малка къща край морето“ е любопитна. Нея за разлика от всички до този момент обекти, започнахме след като вече беше напълно обзаведена. Всеки тук би се учудил „как така обзаведена“...?! Всъщност, когато собственичката на къщата се свърза с нас, семейството вече живееше там от две години. Бяха завършили всичко по интериора и то с висок клас мебели. До тук всичко и за почти всеки би звучало добре, но не и за домакинята на тази къща. Тя се чувстване неудовлетворена. На нея й липсваше една основна и много важна част от всеки дом, УЮТА. Не разпознаваше себе си в огромната пуста белота, която беше превзела цялата къща. И не, че не харесваме бялото, но тук то стоеше застинало и скучно.

При първата размяна на писма м/у нас получихме снимки, запознахме се със ситуацията, но ни трябваше известно време, за да приемем тази задача. Предполагам и всеки друг на наше място би се зачудил. Все пак всичко в тази къща, беше абсолютно ново. Нямаше вариант просто да изхвърлим мебелите, както лесно правим в старите амортизирани жилища. Тук трябваше някак да използваме по-голямата част от мебелите, но да им сложим нова „премяна“. Трудна задача! Да променим всичко, но и да използваме всичко налично.

Е, успяхме! Запазихме част от кухнята, а на част от нея направихме нов дизайн. Изцяло сменихме столовете и трапезарната маса, като най-лесна промяна. Претапицирахме предишните дивани, сменихме плочките, добавихме цвят и си поиграхме с любимите текстили. Резултата удовлетвори изцяло собственичката, а на финала получихме признанието, че най после е заживяла в мечтания интериор, което за нас е най-голямата награда!