Портфолио

Кътче между два свята

Дизайнер: Моми студио
Фаза на изпълнение: апартамента е реализиран и заснет от фотограф Евгени Иванов
Характеристика: площ 45 m2
Местонахождение: гр. София, Център

Апартаментът се намира в жилищна кооперация строена през 30-те години на XX в., сгушена до екзотичното ориенталско излъчване на „Женския пазар“ и центъра на София, с нейните европейски стремежи.
Всъщност апартаментът е бил просторен, но в последствие разделен и продаден на две отделни семейства. Така нашето студио се зае с пълното обновяване на едната му част, а остарялото и скътало в себе толкова много истории жилище се превърна в съвременно.

Предизвикателството беше огромно, а промяната неузнаваема. Разпределението на помещенията стана с частична промяна, като обединихме малката кухня с дневната, но сепарирайки я с обем, който от едната си страна побира част от домакинските уреди в кухнята, а от другата служи за тв. секция. От дневната се излиза към просторна тераса, като премахнахме под прозоречното пространство и отворихме френски прозорец към нея. Спалнята е преходна. Коридорът е с приток на естествена светлина и малка баня, на която успяхме да увеличим размера, обособявайки душ зона, като усвоихме част от нишата в коридора.

Стила на жилището, подобно на местоположението си, обединява индустриално, скандинавско и съвременно звучене.