Портфолио

Aпартамент, Стара Загора

Дизайнер: Антония Саранеделчева
Фаза на изпълнение: реализиран
Характеристика: площ - 42 m2
Инвеститор: частно лице
Местонахождение: гр. Стара Загора

Площа на жилището е само 42 квадратни метра. Студиото се сблъсква с не леката задача да проектира така интериора, че той да се обитава комфортно от двама възрастни с две деца. С това задачата включва апартаментът да има всички функционални зони, трапезария, кухня, кът за отпочиване, спалня, детска стая, но всичко побрано в 42 кв.м.
Избора за стила е със съвременно излъчване. Слънчевата светлина в апартамента не е много силна през по-голямото време от деня, така идва идеята за подбора на цветовете. Свежи розови тоново, съчетани с успокояващи бледозелени нюанси.

Поради липсата на голяма площ налага се дневната да побера няколко функции. През деня тя е трапезария, кът за гледане на телевизия, а вечер се трансформира в спалня за родителите.
Детската стая е отново с характерната за жилището малка площ, налага се да бъде развита с двуетажно легло, за да остане място за заниманията на децата. Тук оптическа илюзия в помощ на търсенето за разширяване на помещението идват огледалата върху вратите на гардероба.