Портфолио

Апартамент Мастило

Дизайнер: Моми студио - екип
Фаза на изпълнение: реализиран, обекта е заснет от фотограф Яна Блажева
Характеристика: площ - 90 m2
Инвеститор: частно лице
Местонахождение: кв. Изток, гр. София

Модерен интериорен дизайн на просторен апартамент в София с по-различен прочит на скандинавския стил.

Апартаментът се състои от две спални, отворена дневна с трапезария и кухня, баня, гардеробно помещние и широк коридор.
Идеята за реализацията на този интериорен дизайн е вдъхновена на първо място от любовта на собствениците към морето, както и от желанието им за модерен, уютен и функционален градски дом.

За да се постигне желания простор са направени някои промени, като са обединени старата кухня с една от спалните, за да се получи отворено пространство, в което плавно се преминава от дневната към трапезарията и кухнята.

Замисълът на интериорния дизайн е да придава усещане за морския бряг, но пречупен през модерния градски начин на живот. Сините нюанси отразени в мебелите са умело комбинирани със светли дървесни плотове и подова настилка. Впечатление правят графичните растери от плочките, на които е заложено, като акцент и в текстила.

В спалнята на родителите  изумрудено зелената стена в комбинация с месингови осветителни тела са акцент. Мебелите са решени в бяло.

Детската стая е просторна, с изчистени, но функционални мебелите. За разлика от останалите помещения тук е заложено на по-пастелни "детски" тонове, които да отразяват същността на своите малки обитатели.