Портфолио

Апартамент "Средиземноморски бриз"

Дизайнер: Антония Саранеделчева
Фаза на изпълнение: реализиран, обекта е заснет от фотограф Добрин Добрев
Характеристика: площ - 80 m2
Инвеститор: частно лице
Местонахождение: гр. София

Апартаментът се намира в гр. София, но любовта на собствениците към топлото Средиземно море става отправна точка за интериорния дизайн на този апартамент. Цветовете са ярки, предимно топли слънчеви тонове. Конструктивна промяна не се налага.
Самото жилище се намира в един от модерните южни квартали на столицата сред новопостроени сгради, но поставената задача към дизайнера е да пренебрегне това и да създаде атмосфера за обитателите, различна от пейзажа, който се открива през прозорците. Ваканционно усещане, с елементи на Средиземноморие, известна доза аристократизъм и класика.
Тази задача изключително много се харесва на студиото!
Продиктувани от усещането и внушението, което трябва да създава този апартамент, цветовете са логични. Топли, като средиземноморското слънце, земни като пясъците на плажовете и разбира се, отблясъци на морето, които се виждат по стените в спалнята!
Мебелите са изцяло по проект на студиото, като тук се намесват и реставрираните оригинални столове и двусед „Тонет”, закупени от прадядото на собственика през началото на миналия век от Виена. Използвани са в трапезарията и спалнята.
Като материали и детайли се намесват кованото желязо по корнизите, полилея в дневната и леглото в спалнята на родителите.
Друг характерен детайл от средиземноморската архитектура, който е използван тук за вратите на гардеробите, са белите капаци на прозорците в средиземноморските къщи.
Детската стая е изпълнена в свежи цветове, стимулиращи детското въображение.
Банята е решена пак в земни тонове, използвани са тиково дърво за шкафа на мивката и рамката на огледалото.
Равносметка:
Собственикът е толкова доволен от крайния постигнат резултат, че възкликва: „Толкова ми харесва, че често ми се иска да не излизам от него...”