Портфолио

Апартамент, кв. Бъкстон, София

Дизайнер: Антония Саранеделчева
Фаза на изпълнение: реализиран, обекта е заснет от фотограф Яна Блажева
Характеристика: площ - 101 m2
Инвеститор: частно лице
Местонахождение: кв. Бъкстон, София

Задачата към студиото е поставена от младо семейство. Желанието на собствениците е дизайна на апартамента да е със съвременно и семпло излъчване, както и да бъде проектиран в светла тоналност.
Дневната зона се състои от кът с мека мебел, кухненска и трапезарна част. Характерно архитектурно решение в последните години при новото строителство. Това, което привлича вниманието в това помещение е овалния кухненски остров. Често пъти той служи на семейството, както за място за хранене, а също играе и ролята на своеобразен притегателен "център" за разговори. На домакинята той създава допълнително удобство при приготвянето на храна, като по този начин тя е обърната с лице към дневната зона. Друга мебел, която също подчертава индивидуалността на дневната е трапезарната маса по дизайн на Моми Студио. Изработена от МДФ и лакобел тя повтаря овалността на острова. Ситуирана е до панорамните прозорци, приятно място, както за семейни вечери така и с приятели.
Родителската спалня повтаря светлата и неутрална тоналност от останалите зони. Преходна е към просторна баня с хидромасажна вана. Шкаф, в който са вградени пералнята и мивката. Плотът създава допълнително удобство за поставяне на тоалетни принадлежности.
Банята за гости е с много малки размери, но функционално разпределена. Със семпъл дизайн и характерна графична структура като акцент на една от стените.