Портфолио

Апартамент "Афро фюжън"

Дизайнер: Антония Саранеделчева
Фаза на изпълнение: реализиран, обекта е заснет от фотограф Яна Блажева
Характеристика: площ - 78 m2
Местонахождение: гр. София

Проекта на това жилището минава през няколко етап на развитие поради по-дългата му реализация във времето. Въпреки това основната линия, която е водеща е любовта на собственика към Африка. Самият той е бил на този континент, топлината и характерната гама от тази част на света са му любими.
 Без това да е твърде натрапливо използвахме различни елементи и цветове, които да внесат усещането за Африка. В същото време съвсем целенасочено в интериора са намесени и други елементи, които формират един своеобразен фюжън.
 Произхода на този стил произтича от значението и от английски, в превод буквално тази дума означава "сливане" или "обединение". На езика на интериорния дизайн, това е синтез м/у елементи от различни стилове. Един от примерите за това, в апартаментa са смесване на различни принтове по текстила, като килима в дневната (проектиран от дизайнер на Икеа със стилизирани африкански мотиви) и завесите с по- класическо излъчване. Комбинирането на елементи умело продължава и в мебелите. Кухня с изчистени модерни линии и ламперия около камината, съчетаване на огледални и матови повърхности на дървото.

 Основната спалня следва цветността на африканските пейзажи, но и тук присъстват много съвременни елементи в мебелите. Втората спалня, е с по-неутрален дизайн и семпли линии. В нея, макар и пестеливо също има препратки към африканското.

Цялостното апартамента е смесица от етно и модерни мотиви с излъчването за топлина и комфорт.