Портфолио

апартамент Антрацит

Дизайнер: Моми студио
Фаза на изпълнение: апартамента е реализиран и заснет от фотограф Евгени Иванов
Характеристика: площ - 87 m2
Местонахождение: Стара Загора

Трудно е да започнем разказ за „пътешествието“, което изминахме с нашите клиенти. Път, който минава през опознаване, търсене, намиране, загубване и отново откриване...за да стигне да най-доброто! За нас, то е да срещнем в края му, изпълнените с положителна емоция очи на клиентите, а за тях усещането, че са в своя ДОМ.

Жилището, което ви представяме се намира в жилищен блок от 60 –те години на 20в., в центъра на гр. Стара Загора. При планирането на новото разпределени на помещенията, се наложи да направим не малко промени. Очерта се нов отворен план на дневната с кухня и трапезария, две спални, коридор и просторна баня. Стиловите предпочитания на клиентите бяха много ясни, индустриално звучене с използване на характерните за него материали. Тухла, метал, дърво. Подчертано беше пристрастието им към черния цвят, което чудесно се вписваше в стилистиката, но сякаш само той не ни беше достатъчен. Така стигнахме до решението да обогатим интериора с един негов нюанс, RAL 7016 Anthracite. Отенъците на този цвят ни даде повече възможности и му предаде допълнителна специфика. Намесихме го в кухнята, по стени и мебелите, а той толкова умело „затанцува“ с черното, комбинира се прекрасно с опушения нюанс на дъбовия паркет и тухлата. Съвсем естествено по-късно кръстихме проекта „Антрацит“.

За Моми студио, главното и водещо е връзката и емоцията, която създаваме с нашите клиенти. Стараем се тя да присъства и да бъде водеща във всеки един проект, но не можем да не отбележим, че особено валидна и очевидна е в проект „Антрацит“. Чувствителността, желанието, отношението, те бяха нашите взаимни двигатели. Да подберем всеки точен детайл, от голямото към малкото, от началото до крайния резултат, всичко беше в непрекъсната взаимовръзка.